'Recht, Literatuur en Existentialisme' Lezingenreeks aan de Campus Den Haag

De reeks ‘Recht, Literatuur en Existentialisme’ in Den Haag

In oktober 2017 gaat aan de Campus Den Haag de lezingenreeks “Recht, Literatuur en Existentialisme” van start. Deze lezingenreeks van Recht en Literatuur Leiden wordt wegens succes herhaald. Hierin komen belangrijke werken van grote auteurs zoals Nietzsche, Dostojevski, Kafka, Sartre, Camus, De Unamuno en Genet aan bod.

In acht lezingen bezinnen wij ons op de betekenis van het existentialisme voor het recht. De existentialistische levensbeschouwing vinden we zowel in de filosofie als in de literatuur. Zij leert dat de wereld niet zonder te abstraheren in begrippen, wetten, mechanismen en systemen gevangen kan worden. Deze stroming is zeer invloedrijk geweest en is dat nog altijd. In de rechtsgeleerdheid is haar relevantie grotendeels miskend. Ten onrechte, zoals zal blijken.

Wat kan zij betekenen voor het recht, dat toch juist op positieve kennis, techniek en systematiek is aangewezen?

Aanmelden voor de lezingen

De lezingen kosten 20 euro per keer (externen). Alumni betalen een gereduceerd tarief van 15 euro per lezing. Studenten kunnen de lezingen gratis volgen. Per categorie is het aantal tickets beperkt. Lees hier de algemene voorwaarden voor deze lezingenreeks.

Locatie

Wijnhaven – Universiteit Leiden (Campus Den Haag)
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag